Devil May Cry 5: Special Edition – démonická rubačka v novém

Sponzorované odkazy:

Devil May Cry 5: Special Edition – démonická rubačka v novém

V loňském roce vyšla hra Devil May Cry 5, která sklidila velké chvály jak ze strany herních kritiků, tak od samotných hráčů. Proto se nemusíme divit, že se hra ve vylepšené formě podívá i na** novou generaci konzolí**. My jsme si na novou verzi hry posvítili a zjistili, jestli se opět stojí vydat do zběsilé akce plné soubojů.

Hezčí a lepší

Osobně mě série Devil May Cry oslovila až někdy u třetího dílu a teprve čtvrtý díl mě oslovil na tolik, že jsem se o celou sérii začal zajímat a vyhlížet pátý díl. Pokud jste ještě neměli možnost hrát pátý díl série, tak vylepšená verze pro novou generaci konzolí je další pobídkou. Pokud se bojíte, že neporozumíte úplně příběhu, tak je to v celku jedno, jelikož jednotlivé hry na sebe úplně přímo nenavazují a v celkovém příběhu se vyznají jen ti největší fanoušci série.

Vylepšení je znát na první pohledVylepšení je znát na první pohled

Special Edition kromě podpory haptické odezvy u PS5, lepšího vizuálu nabízí i trošku obsahu navíc, ale jinak se jedná o stejně skvělou hru jako před lety. Vývojáři nesáhli k žádný změnám, jen k drobným vylepšením a novému obsahu. Skvělý příběh, chytlavá hratelnost, parádní audiovizuál, to všechno zůstává.

Stejný příběh, nová postava

I když jsem tvrdil, že skvělý příběh zůstává, tak to není tak úplně pravda. Sice můžete hrát vše, jako v klasické verzi, tedy, že vás příběhem budou provázet tři hratelné postavy ikonický Dante, sympaťák Nero, nebo nováček V. Nebo je tu další možnost, a to si celou hru zahrát za jinou postavu a tím je hodně fanoušky vyhledávaný a populární záporák Vergil.

Soboje jsou stále brutálníSoboje jsou stále brutální

Tuto možnost bych ale nedoporučil žádnému hráči, který nemá projetý příběh s klasickou trojicí hrdinů, jelikož byste byli ochuzeni o cut-scény a pochopení celého příběhu. Na což samo vývojáři upozorňují, když chcete spustit hru za Vergila. Ale rozhodně to může být impulz pro hráče, kteří hráli již originál a rádi si vychutnají rychlejší sled událostí a soubojů s novou silnější postavou.

Rozhodně se jedná o příjemný bonus pro hráče, kteří si chtějí přidat nálož dalších soubojů s trošku lepším skóre, jelikož nová postava je o dost silnější, takže je snazší získat „S“ skóre. Proto doporučuji zkušenějším hráčům rovnou zvolit těžkou obtížnost. Škoda jen, že jsme se spíše nedočkali nějakého příběhového rozšíření, kde by vynikla osobnost Vergila.

Vše není jen temnéVše není jen temné

Nové možnosti a více soubojů

Kromě tedy nyní dvou variant příběhu, ať už s originálními postavami s plným příběhovým vyžitím, nebo lehce osekanému průletu s novou postavou si můžeme vychutnat další tři módy. Prvním z nich je režim The Void, což je taková tréninková místnost, kde se můžete učit s jednotlivými postavami všemožná komba, jejich návaznosti a jak vyzrát na jednotlivé démonické nepřátelé. Tento mód byl také v původní verzi hry.

Režim Bloody Palace přišel do hry o něco později, jelikož byl zatím ve všech dílech a hráčská základna po tomto volala a taky ho dostala. V tomto módu si můžete dokázat, jak schopní hráči hry Devil May Cry jste. Cílem je dostat se na vrchol paláce, však postupně na vás jdou těžší a těžší nepřátelé a když zemřete, musíte začít od znova.

Již tento mód byl jen pro schopné hráče, ale pro ty největší fanoušky tu je nový mód Legendary Dark Knight Mode, což je to samé jen tak desetkrát těžší od samotného začátku. Kam se na to hrabe Dark Souls a podobné hry. Tohle hrát už mi přijde jako sebevražda, ale rozhodně se pár fanatiků, kteří si tento mód budou užívat najde.

No a posledním je takzvaný Turbo mód, který celou hru zrychluje 1.2×, asi někomu už tak svižné souboje plné odlesků, magie, uskakování, bránění přišly příliš pomalé, tak vývojáři přišli s tím, to celé ještě zrychlit. Osobně jsem měl problém všechno stíhat, a tak pěkné efekty ze soubojů si užít, takže jsem turbo mód opět pouze vyzkoušel a raději přešel ke klasickému hraní.

Verdikt

Devil May Cry 5: Special Edition bych rozhodně doporučil hráčům, kteří ještě s tímto dílem neměli, co dočinění, jelikož se asi jedná o ten nejlepší z celé série a pokud jste nad titulem váhali, tak nyní je ideální čas díky skvělému grafickému vylepšení pro nové konzole, díky kterým si všechny efekty užijete o mnoho více. No a pokud jste už hru hráli, tak je otázka, zda si užijete další průchod hrou s novou postavou, či využijete nějaký z nových módů, nebo zda vás přesvědčí jen vylepšený vizuál.

Hodnocení redakce:  90 %

Výhody:

  • Nádherné audiovizuální zpracování
  • Stále skvělá hra
  • Nová hratelná postava
  • Nové herní módy

Nevýhody:

  • Žádné příběhové rozšíření

Článek Devil May Cry 5: Special Edition – démonická rubačka v novém byl publikován 13. prosince 2020 v 00.00 v rubrice Hry. Autorem článku je Matěj Pejsar. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...