Civilization VI: New Frontier Pass– soudný den nastal

Sponzorované odkazy:

Civilization VI: New Frontier Pass– soudný den nastal

Jedna z nejlepších strategický her, opět ožívá, a to nejméně o rok. Pokud patříte mezi hráče této skvělé strategické hry, tak jste rozhodně zachytili informace o dalším rozšiřování o nový obsah. Přesně tak, pět let stará hra a stále nám do ní vývojáři sypou nové národy, vůdce, možnosti a módy. Jenže tentokrát nejdou cestou velkého rozšíření, ale několika menších, které si můžete předplatit, nebo kupovat zvlášť.

Čeká nás toho opravdu docela dostČeká nás toho opravdu docela dost

Jak samotný název napovídá, tak se jedná o takový season pass, každé dva měsíce dostanou majitelé této verze hry nový balíček s tajemným obsahem, jelikož dopředu nikdo neví, co bude v dalších balíčkách. V tuto chvíli je již jeden vydán a druhý klepe na dveře. Nyní už víme, co obsahuje první balíček a jakou civilizaci bude obsahovat ten druhý, ale co dalšího to je zatím stále skryté.

Těchto balíčků se mohou těšit jak PC hráči, tak ti konzoloví, jelikož jako jedna z mála strategických her vyšla nedávno pro Playstation 4 a Xbox One, naší recenzi si můžete také přečíst. Po dvou větších přídavcích Gathering Storm a Rise and Fall, jenž posunuli celou hru o další úroveň, vyšlo i několik menších s novými civilizacemi a scénáři, ale nyní přicházejí i nové módy, mapy, budovy, infrastruktura, divy světa a věříme, že i spousta dalšího.

Jeden z nových národůJeden z nových národů

Dokonce se mohou těšit i hráči, kteří nevlastní a nechtějí si pořizovat New Frontier Pass, jelikož v rámci free updatů se hráči dočkají nových map, scénářů a celkového vylepšení a vybalancování hry. Což věřím, že může spoustu hráčů nalákat ke hře zpět a svoje stovky nahraných hodin ještě rozšířit.

Zvýšené jsou i možnosti přírodní destrukceZvýšené jsou i možnosti přírodní destrukce

Maya & Gran Colombia Pack

Takto se nazývá první ze šesti balíčků, a kromě dvou zmíněných civilizací a samozřejmě dvou nových vůdců přináší další městské státy, zdroje, přírodní div světa, a hlavně nový herní mód. Každý z národů, jak je zvykem sebou nese speciální budovu, jednotku a nějakou tu výhodu. V případě Kolumbie to je nová jednotka nahrazující klasickou kavalerii z průmyslové éry s názvem Llanero, která je méně nákladná na údržbu a ve spojení výjimečného generála dokáže pěkně pocuchat nepřátelské řady. Speciální budovou je Hacienda, která na herní mapě působí úchvatně a přináší slušnou řádku bonusů.

U Mayů to na první pohled nejsou tak výrazné změny, jelikož místo kampusu stavějí observatoř, ta poskytuje menší výhody na víc, ale za to jako národ takový přináší velmi silné výhody u staveb nejblíže k městu, nebo dodatečné bonusy u farem. Speciální jednotkou je Hul´che, jedná se o bojovou jednotku nahrazující lučištníky a přinášejí výrazně silnější útok na dálku.

Battle Royale mód u strategie?

Ano, novým herním módem je strategická varianta populárního Battle Royale módu. Svět se pod tíhou nových technologií, klimatických změn a celkovým ničením planety ostatními národy řítí do záhuby. Jedinou záchranou je poslední letový modul, jenž dokáže jeden národ dostat ze zničené planety dříve, než dojde k úplnému zahlcení planety jedovatými plyny.

V tomto módu vás nečeká žádné stavění budov, hledání surovin či výzkum. Na začátku si vyberete jednu z frakcí přeživších, mutantů, šílených vědců, pirátů, tuláků a několika dalších. Každá frakce má předem danou drobnou výhodu. Poté jste vhozeni na mapu, a to pouze se dvěma bojovými jednotkami a jednou jednotkou civilistů, ty musíte ochraňovat, jelikož jak tuto jednotku ztratíte, tak pro vás hra končí.

Nové jednotky, jak civilní, tak bojové získáváte průzkumem trosek měst a shozených zásob. Do toho budete narážet na agresivní bandity a další protihráče. Neustále vpřed vás bude hnát toxický mrak a poslední národ jenž přežije a dostanete se k záchrannému modulu vítězí. Nejedná se o nikterak velký mód a jedna hra trvá cca půl hodiny až dvě v závislosti na rychlosti ostatních hráčů, ale celkově se jedná o velice příjemné zpestření hry a několik hodin nové zábavy.

Verdikt

Civilization VI: New Frontier Pass toho nabídne opravdu dost, nyní se může zdát, že za docela vysokou cenovku přibydou pouze dva nové národy, nějaké drobné věci na víc a jeden mód, ale to je pouze jedna šestina. V tomto měsíci bude k dispozici další národ, mód a budovy a takto nás toho čeká ještě dost. Doufám, že vývojáři přidají i českou zemi, třeba v čele s Karlem IV. Nyní je těžké hodnotit, když jsme teprve na začátku, ale fanoušci hry zklamaní rozhodně nebudou a už se těšíme, co nám dále vývojáři naservírují. Ke hře se po vydání dalších přídavků rozhodně vrátíme. Zatím jsme sáhli k hodnocení 80 procent, ale uvidíme, jakou nálepku Frontier passu dáme po vydání všech přídavků.

Hodnocení redakce:  80 %

Výhody:

  • Slušná porce nového obsahu
  • Nový herní mód je příjemné oživení
  • Spousta nových národů a módů teprve přibude
  • Stále zábavná hra

Nevýhody:

  • Žádné výrazné změny jako v případě dvou větších přídavků
  • Čekali bychom spíše nový díl

Článek Civilization VI: New Frontier Pass– soudný den nastal byl publikován 10. července 2020 v 00.00 v rubrice Hry. Autorem článku je Matěj Pejsar. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...