TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 – motoristická zábava

Sponzorované odkazy:

TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 – motoristická zábava

Konečně tu máme zase něco pro milovníky jednostopých strojů. Přeci jen je tato skupina velice často přehlížena a je tomu ještě pár let zpátky, kdy tu nebyla skoro žádná pořádná závodní hra zaměřena čistě na motorky snad kromě MotoGP. Nyní je situace již mnohem lepší a na své si přijdou jak milovníci motokrosu, tak silničního závodění.

Připraveni na pořádnou jízdu?Připraveni na pořádnou jízdu?

Král motorek

Jako nejlepší motoristickou hru zaměřenou na motorky jsem do teď považoval hru RIDE 3, která mě již od prvního dílu velice baví a možná i jako jediná. Když vyšel první díl TT Isle of Man – Ride od the Edge 2, tak tento titul kolem mě prolít skoro bez povšimnutí, nějak jsem se k němu nedostal. Proto jsem si před vydáním druhého dílu dal domácí úkol a jedničku jsem samozřejmě vyzkoušel.

Nejednalo se vyloženě o špatnou hru, ale taky jsem nebyl nijak oslněn, jako se to povedlo třeba u RIDE, i když i ten měl spousty chyb a nedostatků. V současné chvíli nejsem schopen určit, jestli je lepší TT Isle of Man 2, nebo RIDE3. Každá hra v něčem převyšuje toho druhého, a naopak v něčem ztrácí. O tom si každý musí udělat obrázek sám, ale pojďme se na TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 podívat trošku podrobněji.

Společně na cestách, samozřejmě nechybí ani multiplayerSpolečně na cestách, samozřejmě nechybí ani multiplayer

Požitek z jízdy

Nejdůležitější na závodní hře je samotný jízdní režim a požitek z něho. Na tom se v téhle hře staví především. Žádnou chybu vám neodpustí a méně je někdy více. Ve spoustě her je nejdůležitější neustále jet na plný plyn, zde to neplatí, jelikož byste brzy skončili na zemi. Každá nerovnost, najetí na obrubník, opření o soupeře, nebo mantinel je cítit.

Při rozjezdu musíte opatrně s plynem jinak jde motocykl rychle na zadní až vás vyhodí ze sedla. Sice je každá vteřinka velice důležitá, ale pád znamená větší ztrátu než projet nějakou zatáčku v menší rychlosti, než je možné. Musím na hře pochválit, že jako jedna z mála závodních her penalizuje i restart závodu, a to snížením odměny o deset procent. Díky tomu, dodává větší pocit rizika. Někdy raději oželíte jeden či dva pády a budete riskovat své první místo v závodu než si snižovat odměnu. Co musím pochválit ze všeho nejvíce je opravdový pocit z rychlosti. Když se ručička rychlosti vyšplhá na dvě stě a více, tak začínáte opravdu cítit tu rychlost, jak se vaše okolí rozmazává a strach z drobné chybky, která by znamenala jasný pád vše umocňuje.

Naleznete opravdu úchvatná místaNaleznete opravdu úchvatná místa

Parádní je i výběr pohledů, mezi třetí a první osobou v několika možnostech. Třeba při pohledu z první osoby můžete buď mít standartní pohled na řídítka, budíky, ale ještě lepší je, když si dáte pohled, jako kdybyste na hlavě měli helmu. K tomu všemu se mění i ozvučení, což opět umocňuje pocit realičnosti. Sen každého motorkáře

Slavná soutěž The International Isle of Man Tourist Trophy Race je prostě legendární a dostat se na ostrov Man a zajet si v tomto závodě jen sen snad každého milovníka motorek. Ve hře TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 si samozřejmě tento závod zajet můžete, a to jak sám v módu Time Attack, nebo s dalšími oponenty. Jedná se o šedesátikilo­metrovou trať, tak nic na pár minutek. Celý úsek je možné hrát i na etapy, čímž je celý závod o něco snadnější, jelikož můžete opakovat jednotlivé pasáže. Kromě závodu na ostrovu Man tu máme i dráhy z Velké Británie a Severního Irska. Dokonce tu máte menší otevřený svět inspirován právě Severním Irskem, ve kterém se můžete volně projíždět a objevovat krásy přírody a památek, které se vývojářům podařilo do fiktivního světa zakomponovat. Bohužel tu nečekejte žádné závodění ani provoz, což je rozhodně škoda, jelikož se mohla celá kariéra pohybovat v duchu viz. Forza Horizon.

Někdy je radost objevovat, co vše vývojáři do herní mapy vložiliNěkdy je radost objevovat, co vše vývojáři do herní mapy vložili

Cesta ke slávě

Nemůžeme ještě zapomenout na režim kariéry, což je vždy velké lákadlo u motoristických závodů. Zde sice kariérní mód ničím neoslní, ale rozhodně nepatří mezi to špatné. Po vytvoření avatara, koupení prvního stroje se pustíte do závodění, hned pak dostanete možnost se upsat nějakému týmu a když jezdíte v jeho barvách (nemusíte) a plníte podmínky a úkoly dostáváte extra odměny. Režimy a místa závodů se neustále mění, jsou zde i turnaje, které probíhají celou sezónu, což mě velice potěšilo, že vše nebylo vyber si závod vyhraj, získej odměnu, vylepši si mašinu a jeď dál. Za reputaci a peníze si můžete přidávat i drobná vylepšení pro jednotlivé závody.

Verdikt

TT Isle of Man – Ride on the Edge 2, je rozhodně povedenou hrou, která by neměla chybět v knihovně žádného fanouška herních motorek. Obsahu je vcelku dostatek, a to jak motorek (u aut by s takovým počtem u mě neobstáli), tak i tratí. Audiovizuální zpracování je na vysoké úrovni, jízdní režim a pocit z rychlosti je úchvatný. Škoda jen, že režim Free Room není dotažený do konce, umělá inteligence by zasloužila také trošku více a kariérní režim by snesl také o trošku více. Jinak se jedná pro mě o příjemné překvapení.

Hodnocení redakce:  85 %

Výhody:

  • Slušné audiovizuální zpracování
  • Pocit rychlosti
  • Nekompromisní hratelnost
  • Hlavní závod

Nevýhody:

  • Volný režim zeje prázdnotou
  • Umělá inteligence příliš inteligence nepobrala

Článek TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 – motoristická zábava byl publikován 9. dubna 2020 v 00.00 v rubrice Hry. Autorem článku je Matěj Pejsar. Pro diskusi slouží komentáře (69).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...