Predator: Hunting Grounds – lov právě započal

Sponzorované odkazy:

Predator: Hunting Grounds – lov právě započal

Filmový predátor je kultovní série a za nejlepší díl je nejspíše považován ten, kdy Arnie soupeřil s tímto mimozemským lovcem zvaným Predátor. Příliš povedených herních adaptací jsme se doposud nedočkali, sice některé nebyly úplně špatné, ale o žádný šlágr se nejednalo. Nyní nám na stůl přistál další kousek zasazený do universa Predátora.

Vítejte v džungliVítejte v džungli

Nezkušené studio

Za počinem Predator: Hunting Grounds, které aktuálně vyšlo pro Playstation 4 a PC, stojí studio, které zatím tolik zkušeností nemá. illFonic je známo hlavně díky multiplayerové hře s hororovým nádechem Friday the 13th: The Game. Tato hra si vybudovala slušnou základnu hráčů a když ji porovnáme s právě novým predátorem, tak mají obě hry dosti společného.

Jedná se také o čistě multiplayerovou hru, která proti sobě staví několik hráčů hrající za speciální vojenské komando a jeden hráč se ujme role predátora. Tento typ hry je daleko více náročnější a je zde potřeba vyladit více věcí než v jejich předchozí hře. Ať se jedná o Gunplay, nebo hře za predátora či prostředí a náplň vojenské jednotky.

Těžký kulomet má síluTěžký kulomet má sílu

Vzhůru do akce

Příběhovou složku zde spíše neočekávejte, je tak jednoduchá, jak samotná náplň mise. Jedna skupina elitních vojáků se vydává do hluboké džungle, aby ukončila činnosti či jiným způsobem sabotovala nelegální skupiny vojáků, a to stále se opakujícím způsobem. Čtyřčlenný tým je sesazen do džungle, pobíhá po základnách nepřátelské skupiny řízené umělou inteligencí. Vždy potřebujete něco sebrat, zničit, eliminovat, zabrat a do toho odrážet obrané kroky nepřátel a poté z místa utéct pomocí únikového vrtulníku.

Do toho vstupuje samozřejmě predátor, který je přilákán na zemi a jak je v jeho genech zakořeněné jediné o co mu jde je lov. Úkol hráče, který se chopí role predátora je vyřídit a ulovit všechno živé, a to hlavně tým ovládaný ostatními hráči. Pokud utečou, nebo predátor zemře vyhrává tým hráčů, pokud selžou, tak se stane vítězem hráč ovládající predátora.

Predátor je nejlepšíPredátor je nejlepší

Predátor nebo voják

Toť vše, co se náplně hry týká, a to je pro značku predátora sakra nevyužitý potenciál. Jiný herní mód nenajdete. Jediné, co můžete, je vytvoření privátní hry, kde se připojíte s kamarády, což je hned o něco větší zábava. Každé klání po jedné hře končí a trošku mi chybělo, aby se mohli jednotlivý hráči točit, tak aby si každý zahrál za predátora. Tím že hraní za predátora je to nejlepší a nejzábavnější na celé hře, tak si na hru za něj v lobby počkáte docela dlouho, od pěti do deseti minut je standartní doba čekání, u vojáků se čas pohybuje od dvaceti vteřin do dvou minut, což je sakra rozdíl.

Lootbox otevřenLootbox otevřen

Predátor má širokou škálu vybavení, které si postupem času odemykáte, ale na danou misi si nemůžete nabrat vše, takže to nabízí slušnou variabilitu a každý predátor je po čase trošku jiný, to z části platí i o vojácích, jelikož hra nabízí slušný počet zbraní, dovedností, skinů a doplňujícího vybavení. Bohužel samotný Gunplay není příliš povedený, což je další hřebíček do rakve ve hře za vojáky.

Všechno nové vybavení získáváte díky zkušenostním bodům, jejich počet se odvíjí dle úspěšnosti hráče, takže první den, kdy hra vyšla, skoro všichni běhali se stejným vybavení, během několika dní se situace rapidně změnila na obou stranách. Skinů zbraní, různých částí predátora a vojáků je požehnaně a získávají se pomocí herních peněz a lootboxů, které získáváte za úspěšné hry, nebo právě získané peníze, ale jelikož se jedná o tři náhodné skiny, tak nestojí tolik, jako samotný skin.

Verdikt

Při oznámení hry na sebe strhla slušnou pozornost, ale po prvních záběrech a beta testu již tolik nenadchla, pokud porovnám stav hry v betě a po vydání, tak za těch pár týdnů vývojáři určitě udělali slušný pokrok, bohužel hru stahuje ze všeho nejvíce nepříliš hezký vizuál, nezáživný gunplay a monotónní náplň misí. Hra za predátora je trošku jiné kafe a když se mi podařilo se chopit tohoto lovce, tak se situace trošku změnila. Velice dobře je na tom i obsahová stránka vybavení obou stran a jejich skiny. Celkově se tak jedná o průměrnou hru, která ničím výrazně nenadchne, ale několik hodin hraní byla zábava. Pak nastala motivace se dostat k tomu nejlepšímu vybavení, ale jakmile je tahle meta pokořena, tak už mě hra ničím nepřitahovala a nedonutilo mě ji spustit znova.

Hodnocení redakce:  62 %

Výhody:

  • Hra za predátora
  • Spousty skinů
  • Postupně odemykatelné vybavení
  • Soupeření jak mezi hráči tak s AI

Nevýhody:

  • Slabá AI
  • Špatné grafické zpracování
  • Nudná náplň misí
  • Dlouhé čekání v lobby

Článek Predator: Hunting Grounds – lov právě započal byl publikován 4. května 2020 v 00.00 v rubrice Hry. Autorem článku je Matěj Pejsar. Pro diskusi slouží komentáře (9).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...