The Elder Scrolls Online: Greymoor – návrat do Skyrimu

Sponzorované odkazy:

The Elder Scrolls Online: Greymoor – návrat do Skyrimu

Jedna z nejlepších MMORPG her se dočkala dalšího rozšíření a tentokrát se podíváme do populárního zasněženého Skyrimu, kde sídlí ty nejsilnější z nejsilnějších. The Elder Scrolls Online je asi nejvíce rozšiřovanou online hrou, pravidelně přináší nové dungeony, mise, kosmetické předměty malé příběhové DLC a jednou za čas větší přídavek, který kromě desítek hodin příběhových misí, přináší i novou oblast, někdy i nové povolání, profese, nebo zcela nové možnosti. A jak dopadl nejnovější přídavek se dočtete dále.

Jste připraveni na další cestu plnou nástrahJste připraveni na další cestu plnou nástrah

Skyrim zatím bez draků

Přídavek Greymoor byl velice očekávaný, hlavně díky oblasti Západního Skyrimu a spousty hráčů si přídavek hned spojovali s veleúspěšným pátým dílem hlavní série, který se právě odehrával v zemi Skyrim, kde vládnou silní Nordové. Bohužel přídavek neobsahuje celý Skyrim, ale pouze jeho západní část, ale i tak přináší do hry spousty nového obsahu, který stávající hráči rozhodně ocení.

Co se týče příběhové složky, tak se vše točí kolem upírů nikoliv draků, jak si mnoho fanoušků přálo a očekávalo. Ale do hry již draci nakoukli v menších DLC a dá se očekávat, že přibudou i další. Přídavek stejně jako základní hra a předchozí rozšíření nabízí i nový začátek pro nové hráče, který si samozřejmě mohou zahrát i ostřílení hrdinové.

Skyrim na nikoho nečekáSkyrim na nikoho nečeká

Začátek cesty, kde budete chtít

Ten nás opět zavede do menší pevnosti s okolím, kde najdeme upířího spojence a pokusíme se utéct ze žaláře, a přitom všem nakopat zadky. Pak nás hra již nechá volně pobíhat. Spoustu hráčů se bojí naskočit na rozjetý vlak nějakého MMO s tím, že už je hodně rozšířené a nebudou vědět kde a jak začít, nebo se jim nechce dlouho postupovat příběhem, aby se dostali k vysněnému přídavku.

Nový nepřátelé, úkoly, prostředíNový nepřátelé, úkoly, prostředí

Ale zde to neplatí, vždy začínáte v nejnovějším přídavku, ale dokonce si můžete vybrat, přeci jen je úplně první lokalita nejlepší pro úplné nováčky, jelikož vás tam naučí úplné základy z každé profese a úkoly jsou trošku lehčí. Pokud toužíte ale začínat na krutém severu, v mokřadech Morrowindu, nebo na slunečném ostrově u elfů, je to jen na vás.

Zpátky ke Greymooru. Hlavní dějová linka se točí nejen kolem prastarého rodu upírů, ale také kolem vyšetřování vraždy, která vás zavede do prastarého trpasličího města Blackreach plného nejrůznějších tajemství. Škoda, že celou hlavní dějovou linku projdete za cca šest hodin hraní, což je na MMO trošku málo. Naštěstí se dočkáte velkého množství vedlejších misí, náhodných eventů a samozřejmě dungeonů, což celkový počet hodin minimálně zdvojnásobí, což už nezní vůbec špatně.

Co takhle jeden obr?Co takhle jeden obr?

Upírem nebo archeologem

Dočkali jsme se také nové profese Antiquities, díky které se stanete archeology a poklady nebudete hledat jen v nové oblasti, ale po celém herním světě. Někdy k nalezení nějakého artefaktu budete muset vyřešit hádanku, která občas umí dát i pěkně zabrat. Ale kdo by nechtěl hezkou starožitnost do svého domečku.

I takové poklady můžete po celém světě vyhrabatI takové poklady můžete po celém světě vyhrabat

Nově se můžete stát také upírem, což stejně jako v každé hře ze světa The Elder Scrolls skýtá mnoho výhod, ale také velké množství nevýhod. Nevraživost některých lidí, slabost na denním světle jsou asi ty nejhorší. Proto bych tuto možnost doporučil jen zkušeným hráčům.

Za zmínku rozhodně stojí i nový Trial Kyne’s Aegis. V něm bude dvanáct hráčů bránit ostrovní osadu plnou bezbranných vesničanů před útoky mořských obrů s několika silnými bossy. Opět bych jsem doporučil jít jen hráčům, co mají alespoň pár desítek hodin nahráno, nebo se silnější partou hráčů, jelikož se jedná o obtížnou výzvu.

Verdikt

The Elder Scrolls Online: Greymoor je stejně dobrý jako předchozí rozšíření, každý si v něm najde něco, co ho bude bavit, ať je to hlavní příběh, vedlejší úkoly, archeologie, průzkum Skyrimu a trpasličího města, nové dungeony, nebo trial, či možnost hrát za upíra. Do hry se nemusí bát naskočit i úplní nováčci, i díky výběru, kde chtějí začínat (sice není v nabídce hned na začátku, ale hned po úvodu si přes menu můžete navolit začátečnický úkol dle chuti).

Hodnocení redakce:  89 %

Výhody:

  • Nové prostředí v podobě Skyrimu a trpasličího města
  • Nová profese Archeologie
  • Spousty vedlejších úkolů
  • Další porce desítek hodin zábavy

Nevýhody:

  • Nová oblast je pouze západní část Skyrimu
  • Hlavní dějová linka je kratší

Článek The Elder Scrolls Online: Greymoor – návrat do Skyrimu byl publikován 25. srpna 2020 v 00.00 v rubrice Hry. Autorem článku je Matěj Pejsar. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...